چای زرد یک چای بسیار گران قیمت با عطر خاصی است. فواید چای زرد به سرعت توجه را به خود جلب می کند. این چای در زبان چینی huángchá نامیده می شود. به خاطر طعم ابریشمی اش شناخته شده است و زمانی فقط به عنوان نوشیدنی توسط خانواده سلطنتی و نخبگان استفاده می شد. با این حال، امروزه در سراسر جهان در دسترس است. در ادامه این مقاله به تفصیل در مورد چای زرد و فواید آن صحبت خواهیم کرد.
این نوشیدنی ساده یک سری خواص شگفت انگیز را در پس ظاهر ساده خود پنهان می کند!

مطالب مرتبط:

چای زرد چیست؟

چای زرد از برگ های فرآوری شده گیاه کاملیا سیننسیس به دست می آید. فرآیند دم کردن مانند چای سبز با یک مرحله اضافی است. این کار طعم ملایم تری نسبت به چای های دیگر ایجاد می کند.

چای زرد
چای زرد طعم کمی متفاوت دارد زیرا بافتی صاف و طعم شیرین میوه های منحصر به فرد را ارائه می دهد. وقتی صحبت از فواید چای زرد می شود، تقریباً همان چای سبز است. با این حال، در مقایسه با چای سبز و چای های دیگر، برای معده نیز مفید است. رنگ زرد روشن این نوشیدنی طبیعی نیست و به روش خاصی به دست می آید. در این فرآیند، پلی فنل‌های چای (کاتچین) ابتدا اکسیده می‌شوند تا زرد شوند و سپس برای حفظ رنگ و عطر برگ‌های خشک شده تحت عمل قرار می‌گیرند.

فواید و مزایای چای زرد

پلی فنول های موجود در چای زرد با استرس اکسیداتیو مبارزه می کند و از بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کند. برخی از پلی فنول ها نیز ممکن است کنترل قند خون را بهبود بخشند و به دیابت کمک کنند. اینها مهمترین ترکیبات موجود در چای زرد هستند و دلیل اینکه چرا باید آن را هر روز بنوشید.
فواید چای زرد

1. بهبود سلامت قلب

تقریباً مانند همه انواع چای، چای زرد حاوی پلی فنول است. پلی فنول ها از بیماری قلبی محافظت می کنند. همچنین دفاع آنتی اکسیدانی سلول های اندوتلیال را تقویت می کند و سلامت قلب را ارتقا می دهد.
پلی فنول ها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که سلامت قلب را بهبود می بخشد و از بیماری های قلبی مرتبط با التهاب (مانند بیماری عروق کرونر قلب و انفارکتوس میوکارد) جلوگیری می کند. یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در چای زرد فلاوانول ها هستند که به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کنند.

2. مفید برای کبد

چای زرد برای کبد نیز مفید است. مطالعات نشان می دهد که پلی فنول های موجود در چای زرد نه تنها به محافظت از کبد در برابر انواع آسیب ها کمک می کند، بلکه به درمان هپاتیت نیز کمک می کند. چای زرد می تواند از کبد چرب جلوگیری کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که غذاهای غنی از پلی فنل ممکن است راهی جدید برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی در نظر گرفته شود.

3. پیشگیری از دیابت

چای سبز به کنترل قند خون کمک می کند و چای زرد به پیشگیری از دیابت نوع 1 کمک می کند. پلی فنول ها می توانند بر گلوکز خون تأثیر بگذارند و عوارض دیابت را کنترل (یا پیشگیری کنند).
مزایای چای زرد

4. خواص ضد پیری

پلی فنول های موجود در چای زرد نیز می تواند به جلوگیری از پیری کمک کند. اعتقاد بر این است که پلی فنول های برگ های گیاه کاملیا سیننسیس اثرات محافظتی بر روی پوست انسان در برابر علائم استرس اکسیداتیو دارند. پلی فنول های موجود در چای همچنین با استرس اکسیداتیو که عامل اصلی پیری پوست است، مبارزه می کند. چای زرد سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که به بدن کمک می کند تا با تمام علائم پیری از جمله آکنه و لک ها مبارزه کند و به داشتن پوستی بی عیب و نقص کمک می کند.

5. افزایش اشتها

توصیه می شود یک ساعت قبل از غذا چای زرد بنوشید و تفاوت را احساس کنید. به طور طبیعی ظرفیت جذب شما را افزایش می دهد.

6. برای بارداری مفید است

به گفته متخصصان، چای زرد در دوران بارداری تا هفته دوازدهم مفید است. تنها نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که میزان مصرف بیش از 200 میلی گرم در روز نباشد.

7. پیشگیری از سرطان

چای زرد حاوی بسیاری از ترکیبات زیست فعال است که به اثرات ضد سرطانی آن کمک می کند. این ترکیبات با اکسیداسیون و التهاب مبارزه می کنند و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند. پلی فنول های چای نیز ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشند. این ترکیبات نه تنها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، بلکه تأثیر مثبتی بر مکانیسم های مختلف سلولی دارند.
پیشگیری از سرطان با چای زرد

8. بهبود سلامت گوارش

پلی فنول های چای زرد نیز در درمان بسیاری از مشکلات گوارشی نقش دارند. برخی از این بیماری ها عبارتند از بیماری التهابی روده، اسهال حاد، زخم معده و سرطان دستگاه گوارش. آنتی اکسیدان های موجود در چای زرد همچنین به درمان آسیب معده ناشی از التهاب کمک می کند.

9. به کاهش وزن کمک می کنند

عصاره چای زرد (ترکیب با عصاره چای سبز) باعث کاهش وزن و کاهش چشمگیر شاخص توده بدنی می شود. عصاره ها همچنین ممکن است سیری و مصرف انرژی را در طول وعده های غذایی در افراد چاق افزایش دهند.
آشنایی با چای زرد

طرز تهیه چای زرد در خانه

طرز تهیه چای زرد مانند چای های دیگر است. البته باید مطمئن شوید که در این فرآیند از آب تصفیه شده استفاده می کنید.

آنچه نیاز دارید:

  • یک قوری
  • یک فنجان
  • 1 قاشق چایخوری از برگ های شل و زرد چای
  • یک کتری

فنجان و قوری را با مقداری آب گرم گرم کنید. آب را به اطراف بچرخانید و سپس از ظروف به دور بریزید.

برگ های چای را به قوری اضافه کنید. می توانید به ازای هر 8 اونس آب یک قاشق چای خوری برگ چای اضافه کنید.

آب را در کتری گرم نمایید تا دمای 167 درجه فارنهایت تا 176 درجه فارنهایت رسد. به خاطر داشته باشید که از آب جوش استفاده نکنید این ممکن است به مزه برگ های ظریف آسیب برساند. آب داغ (به همراه برگ های چای) را درون قوری بریزید و درب آن را ببندید.

آب داغ (با برگ های چای) داخل قوری بریزید و درب آن را ببندید. اجازه دهید برگ های چای 2 تا 3 دقیقه دم بکشد. می توانید هر 30 ثانیه یک بار چای را بچشید تا بررسی کنید که آیا به طعم دلخواه رسیده است یا خیر.
چای را صاف کرده و در لیوان بریزید و نوش جان کنید. می توانید از همان برگ ها قبل از دور ریختن 3 تا 5 بار استفاده کنید!

چای سبز یا چای زرد؟ کدام یک بهتر است؟

چای زرد بهتر از چای سبز است. فعالیت آنتی اکسیدانی آن افزایش می یابد و محتوای فنل آن بیشتر از چای سبز است.

بهترین زمان برای نوشیدن چای زرد چه زمانی است؟

نوشیدن چای زرد در بعد از ظهر مفید است. همچنین به تقویت ایمنی کمک می کند.

چای زرد چقدر کافئین دارد؟

یک فنجان چای زرد 63 میلی گرم کافئین دارد.