چای زرد یک چای بسیار گران قیمت با عطر خاصی است. فواید چای زرد به سرعت توجه را به خود جلب می کند. این چای در زبان چینی huángchá نامیده می شود. به خاطر طعم ابریشمی اش شناخته شده است و زمانی فقط به عنوان نوشیدنی توسط خانواده سلطنتی و نخبگان استفاده می شد. با این حال، امروزه در سراسر جهان در دسترس است. در ادامه این مقاله به تفصیل در مورد چای زرد و فواید آن صحبت خواهیم کرد.
این نوشیدنی ساده یک سری خواص شگفت انگیز را در پس ظاهر ساده خود پنهان می کند!
مطالب مرتبط:
چای زرد چیست؟
چای زرد از برگ های فرآوری شده گیاه کاملیا سیننسیس به دست می آید. فرآیند دم کردن مانند چای سبز با یک مرحله اضافی است. این کار طعم ملایم تری نسبت به چای های دیگر ایجاد می کند.
چای زرد طعم کمی متفاوت دارد زیرا بافتی صاف و طعم شیرین میوه های منحصر به فرد را ارائه می دهد. وقتی صحبت از فواید چای زرد می شود، تقریباً همان چای سبز است. با این حال، در مقایسه با چای سبز و چای های دیگر، برای معده نیز مفید است. رنگ زرد روشن این نوشیدنی طبیعی نیست و به روش خاصی به دست می آید. در این فرآیند، پلی فنلهای چای (کاتچین) ابتدا اکسیده میشوند تا زرد شوند و سپس برای حفظ رنگ و عطر برگهای خشک شده تحت عمل قرار میگیرند.
فواید و مزایای چای زرد
1. بهبود سلامت قلب
پلی فنول ها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که سلامت قلب را بهبود می بخشد و از بیماری های قلبی مرتبط با التهاب (مانند بیماری عروق کرونر قلب و انفارکتوس میوکارد) جلوگیری می کند. یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در چای زرد فلاوانول ها هستند که به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کنند.
2. مفید برای کبد
3. پیشگیری از دیابت
4. خواص ضد پیری
5. افزایش اشتها
6. برای بارداری مفید است
7. پیشگیری از سرطان
8. بهبود سلامت گوارش
9. به کاهش وزن کمک می کنند
طرز تهیه چای زرد در خانه
آنچه نیاز دارید:
- یک قوری
- یک فنجان
- 1 قاشق چایخوری از برگ های شل و زرد چای
- یک کتری
فنجان و قوری را با مقداری آب گرم گرم کنید. آب را به اطراف بچرخانید و سپس از ظروف به دور بریزید.
برگ های چای را به قوری اضافه کنید. می توانید به ازای هر 8 اونس آب یک قاشق چای خوری برگ چای اضافه کنید.
آب را در کتری گرم نمایید تا دمای 167 درجه فارنهایت تا 176 درجه فارنهایت رسد. به خاطر داشته باشید که از آب جوش استفاده نکنید این ممکن است به مزه برگ های ظریف آسیب برساند. آب داغ (به همراه برگ های چای) را درون قوری بریزید و درب آن را ببندید.
آب داغ (با برگ های چای) داخل قوری بریزید و درب آن را ببندید. اجازه دهید برگ های چای 2 تا 3 دقیقه دم بکشد. می توانید هر 30 ثانیه یک بار چای را بچشید تا بررسی کنید که آیا به طعم دلخواه رسیده است یا خیر.
چای را صاف کرده و در لیوان بریزید و نوش جان کنید. می توانید از همان برگ ها قبل از دور ریختن 3 تا 5 بار استفاده کنید!
چای سبز یا چای زرد؟ کدام یک بهتر است؟
چای زرد بهتر از چای سبز است. فعالیت آنتی اکسیدانی آن افزایش می یابد و محتوای فنل آن بیشتر از چای سبز است.