مفهوم مینی بار چیست؟
مینی بار عبارتست از یک تجهیزات مشابه یخچال کوچک، که معمولاً در اتاقهای هتل یا اتاقهای کشتیهای کروز قرار دارد. این واحد توسط کارکنان هتل پر میشود تا مهمانان بتوانند در طول اقامت خود مواد مختلفی را در آن نگهداری و مصرف نمایند. موجودی مینی بار همراه با لیست قیمتها ارائه میشود، و هزینه مواد مصرفی به مهمان هنگام خروج از هتل از او دریافت میشود. برخی از این واحدها از فناوریهای مدرن مانند مادون قرمز برای ثبت خریدها استفاده میکنند تا جلوگیری از فاسد شدن محصولات یا سرقت.
محصولات موجود در مینی بار شامل بطریهای کوچک مشروبات الکلی، آبمیوه، آب معدنی و نوشابههای غیرالکلی است. همچنین ممکن است آب نبات، کلوچه، شکلات و تنقلات دیگری نیز در داخل آن قرار داشته باشند. این محصولات معمولاً با قیمتهای بالاتری نسبت به فروشگاهها عرضه میشوند، زیرا مهمانان برای دسترسی فوری به این مواد و راحتی هزینه اضافی میپردازند.
مفهوم مینی بار ابتدا در هتل هیلتون هنگ کنگ توسط مدیر رابرت آرنولد در سال ۱۹۷۴ معرفی شد و سال بعد، این مفهوم در تمام هتلهای گروه هیلتون به کار گرفته شد.
در سالهای اخیر، به دلیل کاهش محبوبیت مینی بار در میان مهمانان، برخی هتلها این ویژگی را از اتاقهای خود حذف کردهاند. انبار کردن مجدد موجودی مینی بار سنتی و نظارت دقیق بر استفاده از آن نیازمند زمان و نیروی انسانی زیادی است. برخی مهمانان سعی کردهاند تا سیستم سنتی مینی بار را بازی کنند، از جمله تعویض یا خالی کردن محتویات آن قبل از ثبت شکایت فوری برای تعویض اتاق و بحث در مورد هزینه مینی بار در زمان خروج.
بعضی از مینی بارهای جدیدتر از فناوریهای مدرن مانند مادون قرمز برای ثبت خریدها استفاده میکنند. این واحدها قادرند تا حتی اگر مورد مصرف نشده باشد، حذف یک مورد را تشخیص داده و بلافاصله کارت اعتباری مهمان را شارژ کنند. در صورت استفاده از مینی بار برای ذخیره اقلام شخصی، هتل ممکن است هزینه “استفاده شخصی” را هم به مهمان اضافه کند.
انواع مینی بار در هتلها
درست است که مینی بارها در هتلها ممکن است به دو صورت متفاوت ارائه شوند: رایگان یا با هزینه. این موضوع معمولاً به سیاست هر هتل و شبکه هتلی که در آن اقامت دارید بستگی دارد.
مینی بار رایگان: برخی هتلها ممکن است مینی بار را به عنوان یک خدمت رایگان به مهمانان خود ارائه کنند. در این صورت، مواد مصرفی موجود در مینی بار از تاریخ ورود شما به هتل به صورت رایگان برای شما فراهم میشوند. این یک امکان بسیار مطلوب برای مهمانان است که میخواهند از این خدمت بهرهمند شوید.
مینی بار رایگان:
برخی هتلها ممکن است مینی بار را به عنوان یک خدمت رایگان به مهمانان خود ارائه کنند. در این صورت، مواد مصرفی موجود در مینی بار از تاریخ ورود شما به هتل به صورت رایگان برای شما فراهم میشوند. این یک امکان بسیار مطلوب برای مهمانان است که میخواهند از این خدمت بهرهمند شوند.
مینی بار با هزینه:
در بیشتر موارد، هتلها هزینههای مصرفی اقلام مینی بار را به مهمانان در زمان چکآوت از آنها دریافت میکنند. این هزینهها به تاریخچه مصرف و تعداد اقلام مصرفی وابسته است. مهمانان معمولاً از این موضوع قبل از ورود به هتل در جزئیات رزرو و شرایط اقامت خود مطلع میشوند.
بنابراین، برای جلوگیری از هر گونه سوءتفاهم و هزینههای غیرمنتظره، مهم است که شما به دقت شرایط اقامت خود در هتل را بررسی کرده و اطلاعات مربوط به مینی بار را مطالعه کنید. در صورتی که مینی بار با هزینه باشد، مهم است که مصرف کالاها را به دقت ثبت کنید تا در زمان چکآوت از شما هزینه مناسب دریافت شود.
مینی بارها در هتلها
سرنوشت مینی بار در هتلها به شدت به سیاست هر هتل و تغییرات در ارائه خدمات به مهمانان وابسته است. دلایلی که ممکن است منجر به کاهش تعداد مینی بارها شوند، شامل موارد زیر هستند:
- عدم سودآوری: برای برخی هتلها، مینی بارها به عنوان یک منبع درآمد قابل توجه محسوب نمیشوند. این اتفاق به دلیل هزینههای نگهداری، نظارت، و بهروزرسانی مینی بار، همچنین احتمال سوءاستفاده مهمانان (از قبیل تغییر و تخریب محتوای مینی بار) رخ میدهد.
- عدم تقاضا از سوی مهمانان: برخی مهمانان از مینی بارها استقبال نمیکنند، ممکن است به دلیل قیمتهای بالا و وجود گزینههای دیگر در دسترس. مهمانان ممکن است ترجیح دهند به رستورانها یا فروشگاههای محلی مراجعه کرده و مواد مصرفی خود را انتخاب کنند.
- محدودیتهای فضایی: اتاقهای هتل ممکن است دیگر فضای کافی برای نگهداری این یخچالهای کوچک نداشته باشند. هتلها به دنبال بهینهسازی فضای اتاقها میباشند و ممکن است از این امکان منصرف شده و به جای آن، به سرویسهای دیگر تمرکز کنند.
به هر حال، به نظر میرسد که این تغییرات تا حدودی به میزان سودآوری و نیازهای مهمانان بستگی داشته باشد. برخی هتلها ممکن است مینی بار را حذف کنند، در حالی که دیگران این خدمت را بهعنوان یک امکان اضافی ارائه دهند. اگر به مینی بار در هتل اهمیت میدهید، قبل از رزرو توصیه میشود اطلاعات لازم را از هتل دریافت کرده تا مشخص شود که آیا این خدمت در دسترس است یا خیر.