پژوهشگران جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پروژه ای را برای رفع یکی از نیازهای اصلی کشور راه اندازی کرده اند.
با توجه به اینکه فناوری 4G در حال پیوستن به تاریخ است، این تیم تحقیقاتی تولید آنتن های 5G را آغاز کرده اند و امیدوارند تا پایان تابستان 1401 نمونه اولیه آن را عرضه کنند. فناوری 5G به دلیل مزایای قابل توجهی که دارد، اکنون در بسیاری از کشورها عرضه شده است. این فناوری با بهینه سازی پهنای باند، کاربردهای مختلف در زمینه اینترنت اشیا، عملیات از راه دور و موارد دیگر در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه اکنون برخی از سایت‌های 5G در چندین منطقه کشور فعال هستند، اما آنتن‌ها وارداتی هستند که هزینه‌های ارزی بالایی را در کشور تحمیل می‌کند. اکنون گروه مخابرات دانشگاهی جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی به سرپرستی یکی از متخصصان جوان و توانمند کشور به نام علی مختارانی تصمیم به ساخت یکی از پیشرفته ترین آنتن های 5G در آن گرفته است. این محقق معتقد است با توجه به گردش مالی بالای این نوع آنتن دهی، صرفه جویی ارزی و وجود دانش فنی آن در کشور، سرمایه گذاری در خط تولید آنتن 5G منطقی و توجیه اقتصادی دارد.
مطالب مرتبط:
علی مختارانی، مدیر گروه ارتباطات جهاد دانشگاهی با دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت وگویی گفت: گروه مخابرات چندین نمونه از جدیدترین آنتن های BTS تولید کرده است. وی از جمله آنتن 4G ادامه داد: در حال تولید دو آنتن نسل چهارم نیز هستیم که یکی از آنها در نقاط پرتراکم نصب و سرویس شده است.
مخترانی این موفقیت را انگیزه ای برای ورود به پروژه تولید آنتن 5G می داند و معتقد است این نوع آنتن مورد نیاز کشور است و تمام تلاش گروه مخابرات معطوف به این پروژه است تا بتواند نمونه اولیه آن را تا پایان تابستان امسال تحویل دهد.
آنتن 5G ایران

پروژه ساخت آنتن 5G ایران

به گفته وی، این آنتن 5G توسط جهاد دانشگاهی نصیرالدین طوسی دانشگاه خواجه ساخته شده است که از نظر مقیاس و مشخصات کاملاً ارتقا یافته است.
مدیر گروه مخابرات دانشگاه جهاد دانشگاهی گفت: این آنتن مشابه آنتن های سازندگان مطرح جهان است. و یکی از مزایای فنی پشتیبانی از سایر فناوری های ارتباطی (2G, 3G, 4G) است.
مختارانی به اپراتورهای مطرح کشور (همراه اول و ایرانسل) به ویژه آنتن نادر ایرانسل اشاره کرد و گفت: ابتدا مدرن ترین آنتن دنیا را گرفتیم و سپس از همان جهاد دانشگاهی استفاده می کنیم.
وی اگرچه فکر نمی کند که این آنتن از نظر فناوری نسبت به سایر آنتن های مورد استفاده در دنیا مزیت خاصی داشته باشد، اما بر نوسازی آن تاکید می کند و به تولید بخش قابل توجهی از مواد اولیه آن در کشور اشاره می کند.

تامین مالی این پروژه

مدیر گروه ارتباطات جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی در پاسخ به این سوال که منابع مالی این پروژه چگونه تامین می شود، گفت: ما از منابع خود استفاده کرده ایم و امیدواریم بتوانیم از تسهیلات دانشگاهی و دیگر کمک ها استفاده کنیم.

اپراتورها کمک می کنند

این دانش پژوه می گوید ما نه تنها از طریق فروش محصولات کسب درآمد می کنیم، بلکه از منابع جهاد دانشگاهی مرکزی به عنوان یک موسسه آموزش عالی برای اجرای پروژه های مهم کشور استفاده می کنیم.
مختارانی خاطرنشان کرد: گاهی شرکت هایی که محصولات جهاد دانشگاهی خواجه نصیر را می فروشند از ما حمایت می کنند و در برخی موارد این اتفاق نمی افتد. آنها کمک مالی نکردند.»