امروزه با پیشرفت تکنولوژی و پیشرفت شبکه های اینترنت، همه افراد می توانند به راحتی و بدون هیچ کابلی، از طریق شبکه های بی سیم با دنیای اینترنت ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که اتصال به وای فای ها، نیاز به هیچ گونه کابلی ندارد و از فاصله دور هم امکان اتصال به آن وجود دارد نگرانی هایی را برای کاربران ایجاد کرده که یکی از آنها امکان هک شدن توسط هکر هایی است که در چند متری وای فای شما قرار دارند. چه افرادی که در آپارتمان شما زندگی می کنند و چه افرادی که در حال عبور از خیابان هستند.

راه های جلوگیری از هک شدن وای فای

اما نگران نباشید؛ چرا که راه هایی وجود دارند که با به کار گیری آنها می توانید امکان هک شدن وای فای خود را به حداقل برسانید. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا راه های جلوگیری از هک شدن وای فای را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر علاقه مند به موضوعات هک هستید و یا میخواهید بدانید که دارک وب چیست میتوانید این مطالب را در مجله نت مگ بخوانید.

ایجاد یک پسورد قدرتمند برای وای فای

برای انجام این کار، در ابتدا باید وارد صفحه تنظیمات مودم خود شوید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که صفحه تنظیمات هر مودم با توجه به برند و نوع آن متفاوت است. برای اینکه وارد صفحه تنظیمات شوید، یکی از مرورگر های خود را باز کنید و در نوار بالایی 192.168.1.1 را تایپ کنید. صفحه ای ظاهر می شود که در آن با وارد کردن نام کاربری و پسورد مودم می توانید وارد صفحه تنظیمات مودم شوید. توجه کنید که نام کاربری و پسورد مودم ها با یک دیگر متفاوت است ولی نام کاربری و پسورد در اکثر مودم ها به طور پیش فرض admin می باشد. ما پیشنهاد می کنیم قبل از انجام این کار ابتدا دفترچه راهنمای مودم خود را بررسی کنید.

هک وای فای پسورد

پس از اینکه وارد صفحه تنظیمات شدید در قسمت Administration settings   می توانید پسورد مودم خود را تغییر دهید. به یاد داشته باشید که پس از انجام این کار، پسورد را حتما در جایی یادداشت کنید که در صورت نیاز از آن استفاده کنید. تغییر پسورد مودم امنیت شبکه را بالا برده و از دسترسی دیگران به وای فای شما جلوگیری می کند.

تغییر نام شبکه (SSID)

SSID  یا همان Wireless Network Name   در واقع نام شبکه وایرلس شما است. در اکثر مودم ها این نام به صورت پیش فرض با نام Default یا نام برند مورد نظر تنظیم شده است. برای تغییر نام شبکه وایرلس خود می توانید از بخش  Wireless Setting اقدام به انجام این کار کنید. بهتر است برای تغییر نام وای فای خود از نام هایی مانند اسم و اسم خانوادگی و یا شماره تلفن و یا نام هایی که به راحتی قابل شناسایی باشند خودداری کنید.

فعال کردن رمز برای وای فای

برای جلوگیری از هک شدن وای فای ابتدایی ترین مرحله ایجاد یک رمز قدرتمند و قابل اطمینان است که به راحتی قابل هک شدن نباشد. ایجاد رمز برای وای فای روش های مختلفی دارد که WEP / WPA /WPA2 از جمله آنها هستند. می توان گفت روش WEP یک روش قدیمی است و خیلی قابل اطمینان نیست زیرا با تمامی دستگاه ها سازگاری دارد و به راحتی هک می شود. اما روش WPA2 یک روش امن برای رمزگذاری است زیرا با تمامی دستگاه ها سازگار نیست و تنها با دستگاه های سال 2006 به بعد سازگار است. پس توصیه میکنیم که اگر از مودم های نسل جدید استفاده می کنید حتما از روش  WPA2  استفاده کنید و یک رمز تقریبا طولانی و ترکیبی از اعداد، حروف، و کاراکتر های کوچک و بزرگ استفاده کنید تا امکان هک شدن مودم خود را به حداقل برسانید.

فیلتر کردن آدرس مک

هر دستگاهی برای اتصال به وای فای از یک آدرس مک منحصر به فرد استفاده می کنند. آدرس مک چیزی شبیه به IP در کامپیوتر ها برای اتصال به اینترنت است. برای اینکه بتوانید امنیت شبکه وایرلس خود را بالا ببرید می توانید در بخش تنظیمات مودم خود، تنها آدرس مک دستگاه هایی را وارد کنید که می خواهید  اجازه استفاده از وای فای را به آنها بدهید.

راه های جلوگیری از هک شدن وای فای

زمانی که آدرس مک دستگاه ها را محدود می کنید هکر برای استفاده از وای فای شما هیچ راهی جز هک کردن آدرس مک دستگاه های مجاز نخواهید داشت که می توان گفت این کار بسیار دشوار تر از هک رمز وای فای است. پس این کار یک اقدام امنیتی قوی محسوب می شود.

کاهش طیف سیگنال ها ( کاهش برد وای فای )

اگر در خانه بزرگی زندگی می کنید که نیاز دارید سیگنال وای فای همه نقاط خانه را پوشش دهد می توانید برد وای فای را زیاد کنید. اما گاهی افراد در آپارتمان های کوچک زندگی می کنند که نیاز به دامنه سیگنال بالا ندارند. در این شرایط بهتر است برد وای فای را کاهش دهید تا فقط در محدوده ای که خودتان زندگی می کنید سیگنال داشته باشید.

انتشار سیگنال در اکثر مودم ها به صورت پیش فرض بر روی 802/11g  قرار دارد. برای اینکه انتشار سیگنال مودم را کاهش دهید می توانید این گزینه را بر روی 802/11n ویا 802/11b قرار دهید همچین می توانید مودم خود را در یک جعبه فویلی قرار دهید تا انتشار سیگنال آن را محدود کنید.

بررسی دستگاه های متصل به وای فای

اگر میخواهید بررسی کنید که چه دستگاه هایی به مودم شما متصل هستند می توانید از برنامه ها و یا روش های مختلفی استفاده کنید. یکی از برنامه هایی که می تواند در این زمینه به شما کمک کند، برنامه Who’s On My Wifi است که با استفاده از آن می توانید لیست افرادی که در حال استفاده از وای فای شما هستند را مشاهده کنید.

راهکار بعدی برای مشاهده افراد متصل به وای فای، تنظیمات خود مودم است. برای این کار وارد صفحه تنظیمات مودم شده و از مسیر Status > Local Network   نام افرادی که در حال استفاده از وای فای شما هستند را مشاهده کنید.

هکر وای فای

خاموش کردن وای فای هنگام خروج از خانه 

زمانی که قصد خروج از خانه را دارید و یا زمان هایی مانند خواب که نیازی به استفاده از وای فای ندارید، آن را خاموش کنید که هم در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و هم اینکه آن را از دسترس افراد سودجو خارج کنید.

سخن پایانی

تجربه هک شدن وای فای تجربه تلخی است که ممکن است برای هر یک از ما پیش آمده باشد و مشکلاتی از قبیل تمام شدن زود هنگام حجم اینترنت و یا  متحمل شدن هزینه های سنگین قبض های اینترنت را برایمان ایجاد کرده باشد. با راهکار های ارائه شده در مطالب فوق می توان تا حد زیادی امکان هک شدن را کاهش داد و از هزینه های آن جلوگیری کرد. امیدواریم که این راهکار ها برایتان مفید واقع شده باشد.